23. april 2015: Besøg i Nationalmuseets Klunkelejlighed og frokost i Tårnet

Traditionen tro mødtes de tilmeldte gode gamle HB66'ere den 23. april 2015. I år blev vi hele 12 følgende deltagere: Jørn, Knud, Benny, Ulrich, Peter, Axel, Erik, Mogens, Gunnar, Per og Jens. Ulrik trådte til senere ved frokosten i Tårnet kl. 12:15.

Vi mødtes i et nogenlunde fornuftigt solskinvejr på Nationalmuseet, hvor Liv Gotlieb - rundviser i Klunkelejligheden - førte os rundt om hjørnet og op i den over 300 m2 store lejlighed med udsigt til ridebanen og Christiansborg.

Salonen set mod herreværelset. Møblement, gardiner og portierer samt rummets udsmykning er fra 1890. Den s-formede sofa er typisk for klunketiden, den kaldes en "tête à tête" eller "conversationssofa".

Alle disse interiører er bevaret næsten uændret. Rudolph Christensens døtre frøkenerne Gerda og Ellen Christensen blev boende i lejligheden til deres død i 1963 og har med stor pietet værnet om forældrenes hjem. 

Frøkenerne Christensen testamenterede det fornemme indbo til Nationalmuseet, der allerede i 1942 havde opmålt og fotograferet lejligheden. Takket være stor imødekommenhed fra ejendommens ejer, kan publikum i begrænset antal få lov til at se lejligheden på dens oprindelige sted.

Med undtagelse af to rum fremtræder den næsten helt, som den var i årene mellem 1890 og 1914. Stuerne forevises for nedrullede gardiner, da dagslys vil ødelægge de snart 100 år gamle tekstiler.

Se mere her om lejligheden på Nationalmuseets hjemmeside
 
Hele familien Christensen

HUSK:
Vi mødes 
næste gang
torsdag den
14. april 2016
 
 

Familiens børn: Ellen, Aage og Gerda
Frederiksholms Kanal 18
:: Kontakt :: Per : 40 28 10 92 : per@duelund.pm :: Jens : 40 18 07 50 : k@mpmann.dk :
Lav din egen hjemmeside med mono.net